Rendőrségi videó: a sofőr elaludt a volán mögött, és ezután elszabadult a pokol

Ezt a videót elrettentő példaként osztotta meg a cseh rendőrség. A baleset nég májusban történt Jičíni járásában. Az okozó autós egyszerűen elbambult, átért a szembejövő sávba, ahol egy kamionnal ütközött, ezzel pedig egy harmadik autóst sikerült életveszélyes helyzetbe hoznia.

A két autó vezetőjét (55 és 32 évesek) mentőautóval kórházba szállították, de további sérülések nem történtek. A rendőrség jelenlegi közleménye szerint nem szenvedtek súlyos sérüléseket. A kárt 20 millió forintra becsülték.

A rendőrség pedig pár jó tanácsot is mellékelt a videó mellé, amit a magyar autósoknak is jó lenne megszívlelni: “Ne becsülje alá fáradtságát, ne becsülje túl vezetési tudását, és szánjon elegendő időt a pohenésre A fáradtság vagy a figyelmetlenség balesethez vezethet!

A statisztikák már régóta azt mutatják, hogy a nyaralási balesetek legtragikusabb okai az útviszonyoknak nem megfelelő, túl magas sebesség, a fáradtság, a figyelmetlen előzés, sávváltás.

Ezért emlékeztetjük a járművezetőket, hogy tartsák be a szabályokat, indulás előtt ellenőrizzék járművüket, és mindenekelőtt jól készüljenek fel az útra. A járművezetőnek mindig szemmel kell tartania a forgalmi helyzetet, és nem szabad egyéb dologgal, telefonnyomkodással, üzenetek írásával foglalkoznia. Különösen nagy a balesetveszély, ha éjszaka hosszú utakat vezet, ha a többi utas alszik. “

Szólj hozzá!