Új autókat szállító kamion borult árokba a 81-esen

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook oldalán közölte a baleset képeit, valamint intő tanácsokkal látták el az autósokat, mert lesz még tél, és figyelni kell!

Szerda este a 81-es főúton Mór és Kisbér között árokba borult egy személyautókat szállító kamion pótkocsija – közölte a Katasztrófavédelem a Facebookon. A székesfehérvári hivatásos és a móri önkormányzati tűzoltók daruval húzták ki az árokból a nyerges vontatót, majd egy közeli parkolóba vontatták. A kamion vadonatúj autókat szállított.

Sajnos nem ez volt az egyetlen eset aznap este. A havazás kezdetétől harminchárom esetben avatkoztak be fakivágásnál az igazgatóság működési területén a hivatásos, önkormányzati és az önkéntes tűzoltók, hét esetben elakadt, árokba csúszott járművek kimentésében segédkeztek Fejér megyében.

Összesítve szerdán százhatvanöt, csütörtök hajnalig pedig további több mint száz ilyen esethez riasztották az egységeket, amelyeknek a leggyakrabban kidőlt fákat, letört ágakat kellett eltávolítaniuk.

Facebook posztjukban összeszedték a legfontosabb dolgokat, amelyek meghatározzák napjainkat:

☝️ Lesz (még) hó.
☝️ A hó nehezíti a közlekedést.
☝️ Lesz (még) köd.
☝️ A köd nehezíti a közlekedést.
☝️ Csúsznak az utak.
☝️ A csúszós utak nehezítik a közlekedést.
☝️ Hideg is lesz.
☝️ A fűtőtestek néha elromolnak.
☝️ A tél amúgy szép.
☝️ A hó amúgy varázslatos.
☝️ A tűzoltók pedig semmin sem lepődnek meg.
(Borítókép és Fotók: Fejér VMKI, Szigetvár HTP, Kis-Sziget ÖTE és Nagykáta HTP)

Szólj hozzá!