20 perc alatt kétszer is bemérték a gyorshajtó autóst Szolnok megyében

Dupla mérés, dupla büntetés jár így a gyorshajtó autósnak!

10 km alatt 2x! Az első után, tovább folytatta és másodjára is belefutott! Mindkét esetben bírság és büntetőpont! A szolnoki rendőrök összehangolt sebességmérést végeztek Tószegen és Szolnokon 2020. november 25-én olyan módszerrel, hogy ugyanazon az útszakaszon 10 km távolságban álló helyzetű sebességmérőt helyeztek ki.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság forgalomellenőrző járőrei 2020. november 25-én a kora délutáni órákban Tószeg lakott területén állítottak meg egy gyorshajtó járművezetőt, aki 50 km/h helyett 95 km/h sebességgel közlekedett, majd 16 perccel később ugyanezt a járművet Szolnokon vonták ellenőrzés alá, amikor 50 km/h helyett 79 km/h sebességgel haladt. A járművezető részére mindkét esetben közigazgatási bírság és előéleti pont került kiszabásra a helyszínen.

 

A rendőrség tapasztalatai szerint a gépjárművezetők az álló helyzetben sebességet mérő rendőrautó közelében betartják a szabályokat és a sebességhatárokat, majd azon túlhaladva gyorsítanak. Helytelen közlekedési magatartás, hogy az előírásokat csak a rendőrök jelenlétében tartják be.

8 dolog amire figyelnie kell minden kezdő autóvezetőnek

Nagyon fontos, hogy tudatosuljon a közlekedőkben a tény, miszerint a sebességtúllépés növeli a balesetek bekövetkezésének esélyét és a sérülések súlyosságát.

Szólj hozzá!