Ezt a kemény gyöngyösi sztorit olvasva biztos nem veszel fel stopposokat

Az út közepén stoppoló elkövetőt 2021. október 22-én vette fel az autójába a sértett, aki éppen kifelé tartott Egerből – írta meg Magyarország Ügyészsége. Tekintettel a korai időpontra, az autós megállt az utolsó benzinkútnál egy kávéra.

ERRE A RÖVID IDŐRE MAGÁRA HAGYTA ÚJDONSÜLT UTASÁT A JÁRÓ MOTORRAL FŰTÖTT KOCSIBAN, AMI VÉGZETES HIBÁNAK BIZONYULT.

A stoppos ugyanis gyorsan átült a vezetőülésbe és nagy sebességgel elszáguldott Gyöngyös felé a 3-as úton. Karácsond környékén azonban belefutott egy éppen megkezdett rendőri ellenőrzésbe, amelyet megúszhatott volna, ha nem siet annyira. Így viszont a rendőr üldözőbe vette, és egészen gyöngyösi lakóhelyéig követte, ahol a férfi kiugrott az addigra már összetört és defektes járműből, majd berohant a lakásába. Ide bevitte azokat a dolgokat (például a sértett tárcáját) is, melyeket a kocsiból ellopott.

A vádlott elfogásához végül több rendőrre, testi kényszerre és bilincselésre volt szükség. Csak az előállítás után derült ki, hogy a jogosítvánnyal sohasem rendelkező elkövető korábban alkoholt ivott.

Ezek, valamint a közúton elkövetett sorozatos közlekedési szabályszegések miatt a férfinak szabálysértési eljárás keretében kell felelnie. Az Egri Járási Ügyészség jármű önkényes elvételével és lopással vádolja a terheltet, amiért másfél év kiszabását javasolta.

Szólj hozzá!