Terepruhát kap az új Skoda Octavia

Körbeműanyagozták, megemelték, ahogy egy földutakra optimalizált családi kombihoz illik. Az alsó védőburkolatokat és a 15 milliméterrel megnövelt szabadmagasságot is magában foglaló, gyenge minőségű utakra összeállított csomaggal (Rough-Road Package) e modell a műutaktól távoli autózásra is kiválóan felkészült. Különös népszerűségnek örvendhet azonban a lakókocsik, illetve ló- vagy hajószállító utánfutók vontatójárműként is, 147 kW (200 LE) teljesítményű 2.0 TDI motorjával ugyanis akár 2000 kilogramm össztömegű fékezett vontatmányt is húzhat.

OCTAVIA minden célra – bőséges térkínálattal

Akárcsak OCTAVIA-testvérei, a hosszúságában 16 milliméterrel 4703 milliméterre, szélességében pedig 15 milliméterrel 1829 milliméterre nőtt OCTAVIA SCOUT szintén még elődjénél is tágasabb térkínálattal szolgál, a kategória már eddig is legnagyobb csomagtartója pedig további 30 literrel 640 literre bővült. Első  ízben rendelhető a SCOUT változat az OCTAVIA sorozathoz kínált, innovatív teljes-LED Matrix-fényszórókkal, amelyek a távolsági fény folyamatos használatát is lehetővé teszik.

A részletek

Akad itt alumíniumhatású alsó védőburkolattal kiegészített első és hátsó lökhárító, valamint a kerékjáratokon, az oldalsó küszöbborításokon és az ajtók alsó részén végigfutó fekete műanyag burkolatok. Mindezt az alapkivitelhez tartozó, 18 col peremátmérőjű, ezüstszínű  „Braga” vagy az extrafelszerelésként rendelhető, 19 colos „Manaslu” könnyűfém keréktárcsák egészíthetik ki.

SCOUT-hangulat az új tervezésű beltérben

A ŠKODA OCTAVIA új belsőtér-koncepciója a SCOUT változatban is újszerű térérzettel, illetve továbbfejlesztett, egyszerű kezelhetőséggel szolgál. Az új tervezésű műszerfalat modulrendszerben, különböző síkokban, illetve szabadon álló, 10 col képátlójú középső képernyővel alakították ki. A középkonzolt, valamint az új ajtókárpitokat és a belső kilincseket krómozott elemek díszítik, további vizuális különlegességként pedig a műszerfal SCOUT-specifikus dekorbetétjei, a ThermoFlux üléskárpitok és az első ülések SCOUT-logói tűnnek fel. Az OCTAVIA SCOUT üléskárpitjai, kormánykereke, kartámaszai és műszerfala Tabor-barna kontrasztárnyalatú díszvarrásokkal, míg pedáljai alumíniumborítással készülnek.

Szólj hozzá!