Szénné röhögte magát az amerikai arc, amikor először vezetett Trabantot

Doug DeMuro az egyik legismertebb amerikai autós újságíró, aki saját Youtube csatornáján gyárt egyedi stílusú, érdekes videókat. Már több mint 4 millióan követik, de magyar szemmel egy 2016-os videója az igazán érdekes.

Ekkor próbált ki ugyanis egy Trabantot, amivel igen jól szórakozott. Szó szerint kiröhögte a keletnémet technikát, a spórolós megoldásokat, a keleti blokk népautóját.

Ezekre csodálkozott rá: 

  • Mechanikus, kézi erővel üzemeltetett szélvédőmosó, ami valljuk be tényleg nem túl hatékony, de működik, és nem kellett hozzá külön elektromos motor, pumpa, egyszerűbb, olcsóbb volt, ami elérhetőbbé tette a Trabantot. 
  • A megfordítható tükör, amivel nem vakít éjjel a hátulról közeledő másik autós. Ugyanolyan jól működött ez, mint a billenős verzió, nem volt vele baj.
  • Nincs kesztyűtartó, csak egy lyuk. (A nyugati Fiat Panda is hasonló műszerfalat kapott)
  • Kommunista benzinszint jelző, vagyis a kis bot, amivel a tankban megmérhettük, mennyi keverék van még a tartályban. 
  • Kormányváltó. Nem bírt vele, képtelen volt megtalálni a fokozatokat
  • “Ez a történelem leglassabb autója! Hogyan? Hogy lehet ez valóságos dolog?”

“Ez a dolog abszolút nevetséges, borzasztóan nehéz vezetni, őrülten környezetszennyező, az index nem kapcsol ki magától, nincs fordulatszámmérő, de menő, vicces, és hihetetlen, hogy vezethettem. Imádom, de sose kéne! Annak viszont örülök, hogy a tulajdonosa megvette.” – összegezte a Trabant próbáját Doug.

Szólj hozzá!