Óriási motoros csoport járja az országot hétvégén, ezekre figyeljünk!

A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló események között a motorosok kiemelt helyet kapnak.

Az 51-es főúton, Dunaharaszti elkerülő szakaszán vasárnapig burkolat felújítást végeznek a 19-es km-nél. A félpályáz, jelzőőrös irányítás miatt torlódik a forgalom mindkét irányban.

87-es főúton, Szombathely elkerülő szakaszán, két személygépkocsi ütközött össze. A 27-es km-nél félpályán halad a forgalom.

Továbbra is erős a forgalom az 51-es főúton Taksony és Dunaharaszti elkerülő szakaszán, az M0-s autóúti csomópont előtt torlódásra számítsanak.

„Az országos közúthálózaton, napközben sokfelé dolgoznak folyamatosan az útpadka és rézsű  helyreállításán. A mozgó tereléssel járó lezárásnál, fokozott óvatossággal vezessenek! Továbbá, figyeljék az előjelzéseket és csak akkor előzzék meg a munkagépeket, ha biztonságosan vissza tudnak sorolni a forgalmi sávjukba!”

Hazánk ad otthont, ezen a hétvégén a „Harley-Davidson” 120 éves jubileumi fesztiválnak.

A rendezvény fő helyszíne Budapesten lesz. A közutakon közlekedők vasárnapig, vagyis június 25-ig, erős motorosforgalomra számíthatnak a főváros környéki utakon. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében lévő utak közül, kiemelten érintett lehet a M0-s autóút, az M2-es autóút, az M1-M7-es autópálya, M5-ös, M6-os autópálya ki és bevezető szakaszai, valamint a 2-es, 3-as, 4-es, 10-es és 11-es főutak, illetve a Dunakanyar és a Pilis-hegység közútjai.

A következő napokban a fesztivál részeként az ország több vidékére is szerveznek Budapestről induló vezetett túrákat, többek között a Balaton-felvidékre, az Alföldre, a Mátrába, a Cserhát hegységbe, Dobogókőre, a Vértes-hegység térségébe és a Dunakanyarba is. A vezetett túrák útvonaláról további részletek itt érhetőek el: Ezért érdemes nem csak Budapest környékén, de valamennyi felsorolt térségben figyelmesen közlekedni.

Az M1-es autópályán, három helyen végeznek felújítási munkákat. A komáromi szakaszon, a 85-ös és a 94-es km között, Győr elkerülő szakaszán, a 123-as és a 125-ös km között, valamint a lébényi szakaszon, a 142-es és a 148-as km között. Mindhárom munkaterületnél, terelésre vagy sávlezárásra lehet számítani! 

Az M7-es autópályán Balatonszemes térségében tart még a burkolatfelújítás. A 133-as és a 130-as km között, a főváros felé vezető oldalt zárták le. A forgalmat az ellenkező, Letenye felé vezető oldalra terelték át, irányonként egy-egy sáv járható.

Jelentős forgalomtereléssel járó munka folyik a magyar-szlovák határszakaszon, a 14-es főúton a Vámosszabadi határátkelőhelynél, a Medve-híd szlovákiai oldalán. A munkavégzés miatt a 3,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem hajthatnak át a hídon, nekik kijelölt terelőúton, a 13-as főúti monostori határhíd felé kell kerülőt tenni!

A magyar-román határszakaszon, az M43-as autópályán, a Csanádpalota határállomás előtt, az erős tranzitforgalom miatt a kilépésre váró kamionsor hossza meghaladta a 7 km-t.

A magyar-román határszakaszon, a 44-es főúton, Gyulánál, a határetkelő előtt jelentős, 8 km-es torlódás alakult ki.

További határokkal, határátlépéssel kapcsolatos információkért keresse fel a rendőrség honlapját: 

Szólj hozzá!