Nappaliba vette dísznek az egymilliárdot érő Mclarent, amit feldaruztak az 57. emeletre

Az ausztrál Adrian Portelli 57 emelet magasra emelte egymilliárd forintos McLaren Senna GTR-jét Melbourne-i luxuslakásában. Az önmagát ingatlan- és tőkebefektetőként emlegető milliárdos 2022 októberében vásárolta a szuperautót.

Két héttel ezelőtt Portelli úr az Instagramján posztolta, hogy az autó mellé egy 13 milliárdot érő luxuslakást is vásárolt Melbourne-ben egy építés alatt lévő toronyház 57. emeletén.

Ide akarta felvinni a hiperautót, miért ne? A célra a vállalkozó felbérelt egy darut és egy építőbrigádot, hogy a szuperautóját beemeljék a befejezetlen magasépületbe.

Több médium és bámészkodó figyelmét is magára vonva az autót egy darura szerelték, és óvatosan az égbe emelték. Egy videófelvételen látható a szuperautó a levegőben. Egy nyolcfős személyzet óvatosan betolta a járművet a lakásba egy üvegnyíláson keresztül.

Érdemes megjegyezni, hogy a lakás még mindig épül. Ez tette lehetővé az extra nagyméretű dekoráció beszerelését. Az autó állítólag a vásárlás idején a legdrágább használt autó volt, amelyet Ausztráliában online listáztak.

Ez a bizonyos McLaren Senna GTR egyike volt annak a 75 példánynak, amelyet világszerte építettek. Egy 4,0 literes, duplaturbós V8-as motorral rendelkezik, amely 814 lóerős teljesítményt és 800 Nm nyomatékot termel.

A vásárláskor állítólag mindössze 369 kilométert futott, és ahogy látható, ennél többet jó ideig nem is fog, hiszen porfogó kiállítási darabként díszeleg majd egy milliárdos pojáca lakásában. (fotó: Adrian Portelli/Instagram)

Szólj hozzá!