Mestertolvajnak hitte magát a 17 éves srác, de végül kattant a bilincs

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy – az elkövetéskor 17 éves – fiatallal szemben, aki tavaly áprilisban egy társával együtt három különböző alkalommal tört be ugyanabba a csepeli műhelybe, ahonnan autókat és más értékeket loptak el- írta meg az ugyeszseg.hu

Egy héttel később a fiatalkorú egyetlen éjszaka alatt összesen 19 gépkocsit tört fel azért, hogy azokat ellopja, vagy azokból értékeket vegyen el.

A vádirat szerint a fiatalkorú 2022. április 6-án, egy társával együtt betört egy XXI. kerületi szerelőműhelybe, ahol különböző értékeket, így akkumulátorokat, sarokcsiszolót, fűrészt és más szerszámokat gyűjtöttek össze, majd azokat bepakolták a telephely udvarán álló egyik gépkocsiba. Ezután levágták a kapuról a lakatot, majd elhajtottak a helyszínről a lopott autóval, ami azonban útközben meghibásodott, ezért leszerelték a rendszámokat, kivették belőle az értékeket, majd az üzemképtelen járművet hátrahagyták.
A fiatal elkövetők a következő két héten belül, még kétszer törtek be ugyanabba a fenti műhelybe.

Egy újabb lopott autóval az elkövetők Dunaharaszti területéig jutottak, ahol egy kanyarban lecsúsztak az útról és egy kerítésnek ütköztek, amelyet követően ezt a gépkocsit is hátrahagyták.
A három betöréssel a fiatalok összesen több mint 1.000.000 forinttal károsították meg a sértetteket, és a rongálással is több százezer forint kárt okoztak.

A 17 éves srác javítóba került, de onnan lelépett, így a hivatal a letartóztatásban lévő fiatalt több rendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével, vétségével, illetve azok kísérletével, továbbá fogolyszökés bűntettével is vádolja, és vele szemben fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozza a vádiratban.

Szólj hozzá!