Lámpa polírozása fogkrémmel, működik?

A lámpa polírozása rendszeres karbantartási feladattá változott mióta műanyag búrával készülnek a fényszórók üveg helyett. A felület idővel karcossá válik, a napfény hatására besárgul, bemattul, amin egy profi polírozás sokat tud segíteni.

Viszont ha nem akarunk 4-5 ezer forintot költeni a lámpa rendbetételére, próbálkozhatunk a házi verziókkal is. A legköltséghatékonyabb megoldás a fogkrém bevetése, még pár egyéb, bármelyik háztartásban előforduló eszköz társaságában.

A lista, avagy mi kell a melóhoz: 

  • szappanos langyos víz
  • papírtörlő
  • szivacs
  •  szóda-bikarbóna tartalmú fogkrém
  • fogkefe

Maga a művelet nem túl bonyolult, a szappanos vízzel megtisztított fényszórót vastagon bekenjük a fogkrémmel, majd dörzsölni kezdünk.

Pár perc kitartó dörzsölés után a masszát lemosva általában tisztább lesz a lámpa, mint a kezelés előtt. Ha csak felületi karcokról van szó, akkor ezzel a módszerrel is elérhetünk némi ideiglenes javulást, azonban ha nincs UV álló bevonattal kezelve a felület, akkor hamar visszamattul, és a munkánk nem lesz túl tartós.

Bármilyen módszert választunk az esztétikai hatás szinte biztos, azonban ha a fényerővel van gondunk, akkor lehet, hogy csalódni fogunk. A 15-20 éves autóknál már nem csak a búra, hanem a lámpatest hátsó részét belülről borító fényvisszaverő réteg, a foncsor is bemattul, amit csak cserével, vagy speciális műhelyben tudnak orvosolni, a fényszóró eltávolításával, felújításával.

Szólj hozzá!