Ha Baranya vármegyében jártok, itt nagyon figyeljetek, mert REPÜL A CSEKK!

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság – a közlekedésbiztonsági helyzet javítása céljából – kiemelt figyelmet fordít a szabályszegők közlekedésből való kiszűrésére és ezáltal a balesetek megelőzésére. Vármegyénkben folyamatosak a közlekedésrendészeti ellenőrzések, és ezen belül pedig rendszeresek a sebességellenőrzések is. Mivel a gyorshajtás a legfőbb baleseti okok között szerepel, kollégáink ezen akciókkal szintén a balesetek megelőzéséért dolgoznak.

A gyorshajtók kiszűrése érdekében Baranya vármegyében először Újpetrén került kihelyezésre egy új sebességmérő eszköz, egy úgynevezett trafibox. A kétirányú, fix sebességmérő berendezést 2023. június 22-én adták át, amely a település főutcáján üzemel mostantól, bízva abban, hogy ezzel biztonságosabb lesz ezen a szakaszon a gyalogos-, a kerékpáros- és az autós közlekedés is. -írta a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság Facebook oldala. 

AVezess oldalán megjelent cikkből tudjuk, nem csak itt van ilyen eszköz: tucatnyi város vezetésének és az Országos Rendőr-főkapitányságnak (ORFK) tettünk fel kérdéseket az elmúlt két hétben.

A válaszokból megtudtuk, hogy
– jelenleg már 46 darab Trafibox működik az országban,
– újabb 48 darab készüléket helyeznek üzembe 2023 végéig.

Szólj hozzá!