Csak jót akart az autós aki átfestette a rendszámát, de pórul járt amikor megállította a rendőr

Az eset Oroszországban történt, a történet végén pedig a helyi autós jogosítványát bevonta a bíróság, amiért megpiszkálta a rendszámot. Igaz nem volt csalási szándéka, naívan jót akart tenni.

Mivel a rendszámtábla kissé megkopott, ezért úgy döntött, hogy vastag, fekete, alkoholos filctollal áthúzza, megerősíti a karaktereket, hogy jobban, messziről látszódjanak. Ezt vette észre egy közlekedési rendőr, aki megállította az autós az úton. A férfi talán egyenetlenül festette a rendszámokat, ami feltűnt a rendőröknek. Ennek következtében a sofőr ellen közigazgatási eljárást indítottak, és bíróság elé állították, az eljárás végén pedig bevonták a jogosítványát.

Lehet mondani, hogy olcsón megúszta. Itthon is tilos hozzányúlni a rendszámhoz, a szándék mindegy! Aki átpingálja, megrongálja, annak a törvény előtt kell felelnie.

A 2012. évi C. törvény a Büntető Törvénykönyv kimondja:

347. § (1) Aki a) egyedi azonosító jelet eltávolít vagy meghamisít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, a gépjármű rendszáma hatósági jelzés, nem pingálható házilag.

Szólj hozzá!