Befutott az ide év legbénább parkolása, ilyen kis autóval így küzdeni emberfeletti

A helyszín valószínűleg Franciaország, ahol a nagyvárosokban nem sok babér terem a szemérmes parkolóknak. Minden résért meg kell küzdeni, a koccanás a legtöbb esetben belefér, rendszám a rendszámra, náluk ez bevett szokás.

Ezért is hódítanak még a városi miniautók, amelyekkel jó eséllyel indul az egyszeri autós a parkolóhelyekért vívott harcba. Ezen a harctéren új csodafegyver a kicsi, könnyű Citroen AMI.

Az AMI kompaktsága a városi manőverezéshez ideális. Csak 2,41 méter hosszú, 1,39 méter széles és 1,52 méter magas, ezáltal könnyedén elfér a parkolóhelyeken és a zsúfolt városi forgalomban. Ennek köszönhetően könnyedén kanyarodhat és parkolhat, anélkül hogy problémába ütközne.

Az elektromos motorja egy 5,5 kWh-s akkumulátorral működik, amelynek hatótávja akár 70 kilométer is lehet egyetlen töltéssel. Ez lehetővé teszi, hogy az AMI ideális városi közlekedésre és rövid távokra legyen kialakítva. Emellett a töltési idő is rendkívül rövid, mindössze 3 óra 15 perc szabványos 220V-os töltőn keresztül.

Az elektromos motor 8 lóerőt (6 kW) képes biztosítani, ami elegendő ahhoz, hogy az autó könnyedén mozogjon a városi forgalomban. Az AMI maximális sebessége 45 km/óra, ami tökéletesen megfelel a városi közlekedési sebességkorlátozásoknak.

Mondhatni elektromos mopedautó, de a célnak megfelel, tényleg bárhova befér. Feltéve ha a sofőr is képes kihasználni a méreteit, mert ezen a videón úgy látszik a típus előnyeit sem tudja mindenki kihasználni. Szerencsétlen sofőr kétszer elférne itt, de valahogy mégse sikerül beállni.

Szólj hozzá!